lørdag 22. desember 2007

Safari


Dag 1. Eirik, Margrethe, ej, Inger Johanne og hennes opphav dro fra Kampala Tirsdag morning, og satte kursen mot Matshon falls, som ligge i den nordlige delen av Uganda. På veien dro vi innom et kulturminne i Kampala. Her fikk vi blant annet se Verdens største hus, laga av gress. Det var nok ikkje midt i blinken for gressallergien min, men det var verdt det. Guiden fortalte oss at det tidlige Bugands folket, hadde sitt tilholdssted her. Buganda blei senere til Uganda, som landet hete no.

Gress hytte

Turen gikk videre til Matshon fall nasjonalpark. Turen gikk på en til dels humpete veg. Vi kom fril et nydelig hotell ved Nilen rundt kl 7 om kvelden.

Dag 2. Det var klart for game driving. Nasjonalparken er fullt av ville dyr. Ej fikk en følelse av at ej va midt i løvenes Konge filmen, der vi kjørte rundt å så på alt fra Løve til vortesvin. Guiden sa før vi dro, at han ikkje kunne garantere at vi så noe. Vi hadde ikkje noe avtale med dyra, sa han. Men dyr fikk vi se:

Flodhest. Fikk beskjed om a holde meg unna!


Ser du den?

Hvis ikkje: Det e ei love=)


Buffalo. Mange, mange, mange.Slik ser en elefant ut forfra.


A her e den andre enden. Ser du Maggi?Uganda--> Min drom-->Din drom?


Båttur på Nilen. Før båten kom, presterte ej å bli forfulgt av ei ape. Den va en meter fra å bite meg. En ganske sjokkerende opplevelse. Det Eirik tenkte på, mens ej sprang for livet va å ta bilde. Vi har altså bevis. Les mer om hendelsen her http://www.eiriksoldal.blogspot.com/


Båten fikk problem. Ej trodde først vi måtte hoppe i livbåtane. Det var ikkje noen livbåt å se, så ej va redd ej måtte bade med krokodille, og flodhesta. Heldigvis klarte båten å komme tilbake til land, uten støre problem.


Krokodill

Vi bytta hotell om kvelden. Det nye hotellet var mega eksotisk. Vi bodde i små hytte. To og to. På altanen på hytta hadde vi utsikt over Nilen. Konge, heilt til det begyndte å regne noe voldsomt. Døra va egentlig bare et mygnett. Så det blei litt vått kan du si. Veien fra hytta til resturangen va ikkje veldig lang, men vi rakk å bli ekstrmt våte på den turen. Vi fikk tross alt en god treretters middag.

Iriciric. Min gode venn, og samboer.

Dag 3: Det var klart for Sjimpanse Tracing. Vi gikk inn i Ugandas djupeste jungel. Stor opplevelse. Sjimpanse e 99 % menneske. Ganske vilt. Dei kom dessverre ikkje ned på bakken, men vi så dei i kikkert. Dei e veldig store. Glad det ikkje va en sjimpanse som fulgte etter meg.


Sjimpansene va oppi trarne. Blei vanskelig a fa tatt bilde.


Turen hjemover blei sterk kost for bilen. Clutshen blei ødelagt, så vi måtte innom et verksted på veien hjem. Der skreiv Inger Johanna, og Maggi bokstava med kroppen i skyggen.

God Jul=)
6 kommentarer:

Cathrine sa...

Åh! Det så herlig ut:D Supert at du holdt deg unna flodhesten:D

gudlaug sa...

hallo jani. Det er morsomt å lese om deg og dine opplevelser. ser ingen grunn til at du skal lengte hjem i jula, det er jo mye mer spennende der du er.kos deg videre og nyt tiden der borte.

Kay Amund sa...

kjekt å sjå bilde fra Safarien!
Bringe fram gode minne!

Håpe du fær ei fin juleferie:)

GOD JUL!

Ingebjørg sa...

Det er artig å se litt hva som skjer i Uganda. Det ser ut som Uganda oppfyller en del "romantiske" forestillinger om Afrika med ville dyr, jungel, savanner osv. I tillegg kommer dere vel skikelig under huden på det virkerlige Uganda i og med at dere bor i et vanlig hjem

Ha en fortsatt god jul. Hilsen fra et regnvått Spydeberg

Hilsen
Ingebjørg & Trond

Janki sa...

Hei ingebjorn og Trond.

Viss vi ikkje hadde dratt ut fra storbyen Kampla, skulle vi tro vi va i et hvilket som helst anna land. Bortsett fra soppelet, og den ville trafikken da. Trenge ikkje resie langt for a se mer bra natur. Ej va i en village tre tima fra Kampala. Ekstremt ode village. Ingen bila omtrent. Avslappende, og fin natur der. Skrive mer iom det seinere pa bloggen.

God jul, og godt nyttar=)

Per Oddvin Stornes sa...

Bra reportasje i Sumpen:)
Ønska dokke ei fortsatt god jul og et godt nytt år!