mandag 7. januar 2008

Freetime.

Mye skjer i Afrika for tida. Tenke ej tar det mest dramatiske først. Som dokke kanskje har lest og sett hjemme i Norge, e det ganske mye opptøyer i Nairobi. Vi ankom Nairobi 1. Januar, og trodde vi skulle vær her i to uke. Men slik blei det ikkje. Vi har altså blitt evakuert. Det høres ganske dramatisk ut.. Dro fra den misjonsstasjonen i Nairibi kl 6 om morningen, Torsdag. Flyet gikk ikkje før kl 6 om kvelden , men vi måtte vær tidlig ute, fordi det va venta at situasjonen kan forverre seg i løpet av dagen.

I Kampala skal vi bo på hotell i to uke. Om ei uke begynne infield, som altså er flytta til Kampala. Opptøyene i Nairobi oppstad etter presidentvalget. Ej har hørt rykte om at det va 120% valgoppslutning nokken plassa. Da e det kanskje ikkje så rart at nokken påstår det har verdt valgfjusk pågang. Fleire e drept, men dei største problema e i slummane. I Nairobi e det slumma på over en million folk. Politiet har stengt slummane. Kenyansk fjernsyn vise ikkje nokke av opptøya, eller mer om valget. Det gjør dei for å hindre at folk blir enda sintere.

Det va den kjipe biten.

Siste ukene har det skjedd mye kult.

Fokus Julefest

Stem(short time expirience ministry)staffet som består av oss norske, og to ugandera hadde ansvar for denne begivenheten. Vi hadde flere kule leika, men kulest av alt va nok det norske innslaget med en norsk julesang. Vi spilte munnspill til. Tok ”dessverre ikkje opp det innslaget”



Ja altsa. Maureen hadde bursdag, og fikk servert kake forst.

Team Uganda i storslag. Glade jul, og glad dans

Irick og meg laga norsk sjokoladekake. Vi har fatt litt nok av den ene kaka, som bruka a bli servert. Den e torr, a ikkje veldig god.



Margrethe i julestas som ho a johanna hadde kjopt inn.

Juleaften

Juleskuespill i kirka.

Kinaresturang.

Gaveåpning.




Inger Johanne og Margrethe laga Pepperkake.

Irick i storslag

Inger Johanne e mega fornoyd med trekurva vi fikk fra Focus.
Lykkelige jul. Ej spiste ei skal med biffkjott. Litt trist, men ordna seg da ej fikk desserten, som va is=)

Ikkje nokke juletregang i ar. Veit du blei skuffa over a hore det mamma. Men vi far finne oss et tre a ga rundt nar ej kommer hjem=)


Zanzibar.





Vi kosta på oss ei uke på ferieøya Zanzibar ved Tanzania. Hadde ei super uke.



Godt nyttar=)

5 kommentarer:

Ingebjørg sa...

Hei. Så godt at du har kommet deg i sikkerhet igjen. Har tenkt mye på deg og ble megaglad da jeg hørte at du var tilbake i Kampala. Gøy å lese hvordan du har feira jula.

Inger sa...

Hei!Flott reportasje i Smp som eg fekk utklipp av i posten. Kanskje du blir journalist i Sumpen slik som pappa?
Måtte inn og sjå om her var meir nytt, og det var ikkje lite, heller! Ser ut som om du har hatt ei opplevingsrik jule- og nyttårshelg, ja!

Cathrine sa...

du glemte å fortelle om tatoveringene dine:P

Aina Marie sa...

Ville bare si at det er med glede jeg leser bloggen din.
Veldig kjekt. Lykke til videre :-)

Aina Marie

Johannes sa...

Der var det mange glade mennesker!