tirsdag 9. oktober 2007

Mange intrykk.

Forste uka her I Uganda har gatt fort. Foles ut some ej har verdt her lenger. Hver dag bestar av nye intrykk. Mye informasjon har blitt gitt. Ej og Eirik bor fortsatt med Sam(lederen for Fokus). Grunnen til det er at dama som skal vere vertsfamile for oss, kanskje har fatt malaria. Vi flytta inn til ho i dag, I morra, eller I lopet av uka. Det e kanskje det mest facinerende med Uganda hittil. Mye e forholdsvis usikkert, for man e mitt oppi det.

Noe anna som har forandret seg er at Focus kontoret gjerne vil prove ut noe nytt I ar. Det betyr at ej skal jobbe sammen med Margareth I stedet. Vi skal jobbe pa Kyambogo universitet. Eirik og Inger Johanne skal jobbe pa et annet.

Arbeidet vil I hovedsak dreie sego m nokke dei cale care grupper. Det e nokke lignende det vi I Norge kalla Bibelgruppe. Vi skal vare med a starte opp noen slike gruppe. Caregruppa e ei gruppe pa ca 12 persona. Der har man bibelsnakk, og man far et godt forhold til hverandre. Man drar ogsa pa familiebesok til dei i gruppa. Blir ogsa mulighet for sportsaktiviteter med gruppene.

Pa lordagene skal vi vare med pa et child project. Der skal vi etterhvert fa spesifikke oppgaver. Forelopig skal vi vare der for barna, slik de kan bli trygge pa oss. Skal ogsa pa besok til familiane. Prosjekter har over 100 barn. Mange har mista foreldra. Noen har aids. I lopet av uka har vi en studiedag, som vi bruker til a lese pensum. En dag skal vi ha helt fri.

Ej har spilt football med nokken muslima, rett ved siden av Fokus kontoret to daga pa rad no. Utrolig deilig! Ganske varmt, sa ej tar det nokke rolig. Hadde ellers ei enorm regnbye pa sondag. Vi spilte fotball under et telt. Det va overfylt av vann etter 5 min. Goy!

Dagen I dag e faktisk nasjonaldagen her I Uganda. Kan ikke si vi merka sa mye av det. Alt e som vanlig. Mye trafikk, og vanvittig med folk. Ejog Eirik kjorte Bodda-Bodda I dag. En motorsykkel som kommer seg raskt fram. I kveld har vi plana om a mote andre norske ugandafolk.

Intrykket av Uganda hittil.
- Mye folk
- Varmt
- Hyggelige folk
- God mat.
- Skittent.
- Folk e ikkje sa optatt av a reparere det some odelagt.
- Fattig
- Crazy trafikk.

Sa ej skulle prove a fa en litt bilde. Mye tekst det her. Men no hard et seg sann at strommen I huset hjemme hos Sam e godt. Sa det har blitt vanskelig.

Skal legge ut sa forte ej far ra.
Takk for alle kommentara.


Takk till alle som ber!

Hapa alt e bra hjemme.

4 kommentarer:

Ingebjørg sa...

Hei. Hyggelig å høre hvordan førsteinntrykket ditt her. Pass deg for Malaria...
Tenker mye på deg, men jeg har besøk av som nok tenker enda mer på deg.....

Kay Amund sa...

Spennede å lese på bloggen!
Ser ut som dokke he fått en bra start!
Kordan er det å bli vekt av muslimane om morgon da? :P

Karina sa...

Ser ut til at du har det bra, det er flott! Du er tøff som begir deg ut på dette.

Aina Marie sa...

veldig artig å følge med på dere der nede - Lykke til på Kyambogo.

:-)