mandag 29. oktober 2007

Are you ready for Chogm?

Kampala er i spenning. Om to uker arrangeres Ghogm. Et møte mellom Ugandas president, Dronningen av England og tusenvis av delegater. Ugandas regjering, og befolkningen gjør seg klar. Nå skal de vise verden at Uganda er et godt land å bo i. Noe som har resultert i at gatebarn mellom flyplassen Entebbe og hovedstaden Kampala er blitt flyttet vekk. Veien som Dronningen og delegatene skal kjøre å er forbedret. Per dags dato er de veiene, de eneste uten hull i.

Synet på dette storhetsmøtet er mange. En jeg snakket med på bussen en dag sa at det var bra. Nå blir det i alle fall gjort noe. Det blir bygd hoteller, veiene utbedres og gatene blir vasket. Men hva skjer når Dronningen har dratt? Noen ser for seg at gatebarna kommer tilbake, gatene blir skitne, og veiene blir humpete igjen. For de er bare tettet igjen for å holde den helgen Dronningen er her.

Musolini, presidenten i Uganda har aldri hatt det så trevelt med å løse konflikter som nå. Hvert et problem skal ut av verden, fortest mulig. Hvorfor? Jo, Dronningen kommer.

Så hvorfor denne galskapen? Kan ikke dronningen få se hvordan de virkelig er i Uganda. Søppelet langs veiene, de foreldreløse barna og kampen menneskene her kjemper hver dag. Ikke kampen om å bli populær eller godtatt. Men kampn om å overleve til neste dag.

Kanskje hjelper det å spørre seg selv. Hva ville du gjort hvis dronningen av England kom på besøk?

Ingen kommentarer: