søndag 4. mai 2008

Det er på tide å si farvel til ugandajanki. Janki har kommet hjem nå. Til frisk luft, og mammas hjemmelagde skiver. Jo, det er veldig godt å være trygt tilbake i Norge. Likevel gir det en bismak å skulle forlate gode venner, som det blir ei stund til ej ser igjen. Holde kontakten. Det skal vi. Men det er sannelig ikkje så lett. Det tar tid. Men ja det er verdt det.

Ej kom altså hjem for tre uke sida. Uganda virka liksom så langt vekke. Det e vel forsjavidt riktig. Det som har verdt hverdagen min dei siste 6 månadene tok plutselig slutt. Det virka jo så lenge med 6 måna. Men no e eventyret over. Samtidig e ej veldig klar for å gå videre. Til høsten venta ej like stor utfordring: Være miljøarbeider på Sygna.

Så ka har ej lært det året her?
Mitt trygge lille land, e meir et unntak enn noe anna.Ej e så heldig, og kjenne ej e takknemlig for å bo her. På radion idag hørte ej om forferdelige forhold i Somalia. Langt borte. Heldigvis. Verden e urettferdig. Men vi kan ikkje gi opp. Det som kanskje har gjort sterkest inntrykke hvordan folk stole på Gud. Om dei ikkje har noe anna, har dei i alle fall troa. Tro på et bedre liv, der dei har mat, og et hus som ikkje rase sammen om det regna. Dei venta tålmodig. Uganda har gitt meg et mye større perspektiv på verden. På hvor stor Gud e, og hvor liten ej e. Det utrolige e at siden Gud e stor, kan han bruke lille meg. "

Bloggen får ny adresse snart. Link blir lagt ut her.
Takk for: Bønn, At dokke tar tid te å lese det her, og en ekstra takk for alle kommentara=)

Bilde fra avskjed, hjemmehelg, og Hald kommer seinere.

2 kommentarer:

Cathrine sa...

Jeg vil ha en ekstra takk så jeg legger igjen en kommentar:)

Janki sa...

hehe.versegod=)