fredag 28. mars 2008

Tidenes blogginlegg.
For et par uke sida var ej nok en gang i Gulu. For en opplevelse. Ej prøvde meg som evangelist. Så mange som 13 stk blei kristen pa to daga. Ej blei i tilegg introdusert som en tannlege, som kom heilt fra Norge til Gulu. Joda. Vi måtte være litt taktisk sa tannlegen ej gikk ved siden av. Dei vil ikkje høre på en 19-årig student. Fra Norge, som blei med på mission på rein refleks.

Gulu var full of “Miracels and signs”. For første gang var ej vitne til helbredelse på svært nært hold. Folk som ikkje kan gå, begyndte å hoppe. Ei dame som ikkje kunne bevege overkroppen skikkelig kun vri, og vende på seg sjøl så mye ho ville. Veit jo at det skal funke med helbredelse i prinsippet. Men å sjå det slik som det her, styrka meg på mange måta. Helbredelse funka!

På et av møta vi hadde, blei taleren slått i ansiktet med knyttneven til en alkoholiker. Etter ei stund kom samme mannen tilbake. Da hadde han tatt på seg ei hvit kappe. No sa han at han va Gud. Det er så vanvittig mye fyll der nede. Vi snakke med en balkoholiker. Han bestemte seg for å bli kristen. Vi utfordra han til å helle ut vodkaposen han hadde i hånda. ”Bare den ene her, sa han”. Vi skulle til å forlate han. Han blei i alle fall kristen. Men det stakk meg at, viss det der skulle være den siste, blei det nok heller den første på alle dei siste som deretter kommer. Etter en liten diskusjon bestemte han seg for å helle siste resten ut av posen. Det va konge å sjå på!Markus16.15: Gå ut i hele verden og forkynn evangeliet for alle mennesker. Den som tror og blir døpt skal bli frelst, men den som ikke tror skal bli fordømt. Og disse tegn skal følge dem som tror. I mitt navn skal de drive ut onde ånder, de skal tale nye tungemål.

Ser for meg at disipplane på Jesus sine daga, gjor det litt på samme måte. Føltes verfall stort at vi kunne be for noen, a dei blei friske. Vi fortalte om Jesus, og dei blei kristne. Ikkje alle, men mange. Større enn ej kan fatte egentlig.

Mission Camp.Bilde 3

20-24 mar. 08Dagens sporssmal. Kenn befinne seg bak meg? Send inn svar som kommentar!


Eirik i Hellelujah stemning!


Den fantastiske Lake Victoria.
Vi dro ut til Gerenge, Focus sitt treningssenter på Onsdagen for å gjøre alt klart. Fire fulle daga med god undervisning blei gjennomført. I tilegg hadde vi masse gøy. Volleyball og Fotball brukte verfall ej mye tid på. Tok veldig av!

Temaet va henta fram Jesajah 6.8

Hvem skal jeg sende, og hvem vil gå for oss?

Da sa jeg: Se her er jeg. Send meg!

  1. Sam snakka blandt anna om disippelen Peter, som elska Jesus. Han gjorde mye feil. Slik som dei fleste. Han tørte i alle fall å våge seg frampå. Jesus brukte han fordi om. Peter hadde ei kone. Eineste Peter visste va at det va noe veldig ekstraordinært med personen Jesus.
  2. Man treng ikkje dra til landsbya med rare navn for å være misjonær.
  3. Et frø kan utrette mye(Tolk det som du vil!)
  4. 2 prosent av en befolkning kan forandre samfunnet.På søndagen hadde vi en fin påskegudstjeneste.

1.Kor 15.13

Hvis de døde ikke står opp, er heller ikke Kristus stått opp. Men er Kristus ikke stått opp, da er vårt budskap intet, og deres tro meningsløs. Da har vi vist oss som falske vitner om Gud; for vi har vitnet mot Gud at han har oppreist Kristus, noe han altså ikke har gjort hvis da døde ikke står opp, er jo heller ikke Kristus stått opp. Men hvis Kristus ikke er stått opp, da er deres tro uten mening, og dere er fremdeles i deres synder. Da er også de fortapt som er døde i troen på Kristus. Hvis vårt håp til Kristus bare gjelder for dette livet, er vi de ynkligste av alle mennesker.

Men nå er Kristus stått opp fra de døde, som førstegrøden av dem som er sovnet inn. Fordi døden kom ved et menneske, er også de dødes oppstandelse kommet ved et menneske. For. liksom alle død på grunn av Adam, skal alle få liv ved Kristus.


Culturenigth

Vi larte gruppa va"Det bobler inn i meg" Det sa nok mer ut som en norsk russefest, enn noe Jesus dans. Morsomt va det verfall.


Jentene slo seg laus. Med hula, hula skjort. Svart morsomt.Michal, og meg.


Fotballkamp.

Kjørte tilfeldigvis forbi stadion når ej så det va mye liv der. Det va treningsskamp mellom Uganda, og Lybia. Ej hoppa derfor av Taxien i ei fart. Fikk bilett svært fort sida ej e hvit. Prøvde å forhindre den forskjellsbehandlinga, men dei va svært bestemt på at ej skulle inn. Trodde vel ej va talentspeider.
Kampen va grei nok. Uganda spilte veldig bra å leda 1-0 eter scoring i begynnelsen av 2. omgang. Dessverre utligna Lybia til 1-1 på overtid, etter et heldig frispark.


Kyllingslakting .Bilder1

Hushjelpa vår Maggie va hjemme i landsbyen sin i påska å kjøpte en kylling. Den fikk spasere fritt rundt på marka vår. Men plutselig. En dag var det vekk. På en eller anna måte hadde den klart å komme seg under gjerdet. Familien vår kontakta naboa, og kjente om den forsvunne kyllingen. På Onsdag banka noen på porten. I hånda hadde dei en forskrekka kylling. Flukten endte i døden for den stakkars kylling. Om den står opp igjen e uvisst.(Siden vi e i påskehumør).
For slakting. Kyllyng, Kylling-Hvor er di tvilling?
Problemet va bare at ingen av oss hadde slakta en kylling for. Ej va ganske gira, men lot for en gangs skyld fornuften styre.
Som du kanskje forstar. Etter slakting. Ej ville filme slaktinga, men hushjelpa tok saken i egen hand.Ej får min del ser fram til nydelig kylling til kveldssmat=)

Forkynneren 3.22

Jeg så det beste mannen kan gjøre er å glede seg i sitt arbeid, det er den lodd han har fått. For hvem lar han se det som siden skal komme?

Håpe alle hadde ei flott påske.

2 kommentarer:

Cathrine sa...

Beste blogginnlegget ever:P Må si jeg er imponert over alt du gjør:D

Kay Amund sa...

Flott innlegg!
Masse å lese å sjå her!

Fann du nokken spelera til Aafk? lr stranda? :P